Lézeres kezelés körömgomba ellen

A felnőtt lakosság egynegyede a lábak (bőr és köröm) gombás betegségeitől szenved. A férfiak gyakrabban betegednek meg, mint a nők. A betegség a lábfertőzéssel kezdődik, miközben a hadseregben szolgál, sportklubokban gyakorol, úszómedencéket, szaunákat látogat stb.

A szaunákban, fürdőkben, ahol nedves, sötét, meleg van, rosszul szellőző helyiségekben a padlóra hulló gombák és a napozóágyak a betegek bőréből nagyon gyorsan fejlődni kezdenek, a gomba tömege megnő, ami természetes a felszín magvetése és onnan a gomba egészséges embert juttat a bőrbe. A fertőzés veszélye ott rejtőzik, ahol az emberek mezítláb járnak.

Azok a betegek, akik más bőrbetegségekben szenvednek, amelyekben a bőr integritása megszakadt, vannak repedések, sebek, erózió stb. , Valamint a lábak károsodott vérellátásában szenvedők hajlamosabbak ezekre a betegségekre.

Az olyan betegségek, mint a cukorbetegség, a túlsúly, a dohányzás, a tromboflebitis, a bőrkeményedés, az immunitás csökkenése, hozzájárulnak a gombás fertőzéshez. Például a diabetes mellitus dekompenzációjával a glükóz kiválasztása nemcsak a vizeletben, hanem az izzadságban is megnő. Ez ideális táptalajt teremt a gomba szaporodásához.

A körömgomba tünetei

A körömgomba lézeres kezelése népszerű eljárás, mivel a gomba a 3. és 4. interdigitális teret érinti, ahol viszketés, bőrpír, bőrduzzanat, hámlás, repedések jelennek meg a lábujjak között, majd a fertőzés átterjed az egész lábfejre és érinti a körömlemezeket. A körmök az évek során szürkés-sárgákká válnak, unalmasan megvastagodnak, törött külső éllel, a köröm alól apró száraz tömeg tűnik ki, a köröm alatt üregek jelennek meg. A gombaenzimek hatása alatt a verejtékezés a lábakon undorító, specifikus szagot áraszt. És évekig tart. Súlyosbodás, azaza folyamat intenzitása télen gyakrabban fordul elő.

Ez a betegség nem múlik el magától. A gombás fertőzések fokozott allergiát okoznak. Az évek során a gombák megtelepedhetnek a lábaktól az ágyékba, a hasba, a hónaljba, a mellkas, a hát, a nyak, a haj bőrén. A belső szervek is érintettek lehetnek. Egy olyan családban, ahol gombás fertőzésben szenvedő beteg van, magas a rokonok fertőzésének kockázata.

Ez a fertőzés a manikűr, a pedikűr eljárása során fertőződhet meg. Nem ajánlott más törölközővel száradni. Fürdés után alaposan meg kell törölni az interdigitalis helyet. Nem lehet fésülni más fésűivel, kefével. Az elmúlt években nőtt a fejbőr mycosisában szenvedő felnőttek száma. A késői kezelés lehet a gombás fertőzések sikertelen kezelésének oka. Vannak olyan betegek, akik évtizedekig, 25-30 évig szenvedtek onychomycosisban (a köröm gombás fertőzése).

Egy másik ok a véletlenszerű, szabálytalan kezelés, ha nem elegendő gombaellenes gyógyszert szednek. Az újbóli fertőzés nem megfelelő megelőzése (a cipők speciális eszközökkel, ágyneművel, ruhákkal stb. Történő higiéniai kezelése)

A fertőzés teljes gyógyítása a betegség bármely időtartamával lehetséges.

A toenail onychomycosis típusai

Az onychomycosisnak három fő típusa van:

  • hipertrófiás;
  • normotróf;
  • atrófiás.

Hipertrófiávaltípusú onychomycosis, a beteg járás közben kellemetlenséget tapasztal, a körömlemez színe megváltozik, az élei érintettek, a fényesség elvész.

Normotrófa típust csak a köröm árnyalatának változása kíséri, amely fehér-sárgává válik.

Atrófiása típust a körömlemez sárgásszürke színe, hámlása, felhámlása és a bőr nyitott területén lévő laza rétegei jellemzik.

Ugyanakkor a beteg kényelmetlenséget tapasztal, zavarban kezdi magát a társadalomban, a strandokon, a fürdőben vagy a szaunában. Az önbecsülés fokozatosan csökken, észrevehető az önbizalomhiány, az ellenkező neműekkel való kapcsolatok problémái. Fájdalom is jelentkezik, amelyet súlyosbít a zokni vagy a zárt cipő dörzsölése. Ezért a körömgomba kezelését nem szabad későbbre halasztani.

A körömgomba kialakulásának okai

A fő kórokozók a dermatofita gombák, ritkábban a penész és az élesztő. A fertőzés forrása a személyi higiénia, beleértve a törölközőket, cipőket, manikűr kellékeket, fürdőszobai szőnyegeket stb. Különösen valószínű, hogy a magas páratartalmú nyilvános helyeken gomba lesz: fürdők, szaunák, uszodák, edzőtermek és zuhanyzók.

A következő tényezők provokálhatják a betegség súlyosbodását:

  • a gyomor-bél traktus betegségei;
  • idős kor;
  • keringési rendellenességek;
  • allergia;
  • a szervezet immunvédelmének csökkenése.

A körömgomba eltávolítása és kezelése

körömgomba

A körömgomba modern lézeres kezelését speciális klinikákon végzik. Itt professzionális bőrgyógyászok dolgoznak, akik gyorsan felállítják a diagnózist, és azonnal megkezdik a probléma megszabadulását.

A körömgomba hatékony lézeres kezelése magában foglalja a szisztémás gombaellenes gyógyszerek, gombaellenes kenőcsök, oldatok alkalmazását, immunstimuláló gyógyszerek és vitaminok szedését, valamint a személyes higiéniai szabályok szigorú betartását.

Az onychomycosis kezelése sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz, ha először eltávolítják a köröm érintett felületét. Ez megkönnyíti a bőr érintett területét az akadályoktól a gyógyszerek aktív hatóanyagainak könnyebb behatolása érdekében.

A körömlemez eltávolítása a klinikán teljesen fájdalommentes. Ehhez vágókat választanak ki, amelyek percek alatt az érintett körmöt porszemcsékké változtatják.

Lézeres körömgomba eltávolítás - hogyan történik az eljárás?

Nagy hatékonyságával a körömgomba lézeres eltávolítása biztonságos eljárás, amely nem deformálja és nem roncsolja a körömlemezt. A lézeres kezelés lényege a sugár fókuszált hatása a gomba elemeire az érintett körömlemezben.

A fénytől hővé konvertálva a lézerenergia 45-53 fokig emeli a helyi hőmérsékletet. Ez elég ahhoz, hogy elpusztítsa a gombasejtek fehérje szerkezetét és sterilizálja a körmöket a spórákból. Az eljárás során a beteg csak melegségérzetet tapasztal. Mellékhatások nélkül ez a kezelés lehetővé teszi, hogy a manipulációk után azonnal visszatérjen a mindennapi életbe.

A teljes gyógyulás négy-nyolc kezelést vehet igénybe, több hétenként. A foglalkozások számát a bőrgyógyász határozza meg, a vizsgálati eredmények és az adott eset jellemzői alapján.

A körömgomba lézeres kezelésének előnyei a klinikán

A klinika modern berendezéssel van felszerelve, amely képes megoldani a bőr problémáit. Az orvosok sokéves tapasztalata és a személyzet magas képzettsége lehetővé teszi számunkra, hogy garantáljuk a betegek számára a nyújtott szolgáltatások magas színvonalát.

A bőrgyógyászati problémákra szakosodott legjobb klinikákkal folytatott folyamatos együttműködés lehetővé teszi számunkra a tapasztalatcserét és egyre hatékonyabb módszerek megtalálását a többek között a köröm és a bőr gombás betegségével összefüggő problémák kiküszöbölésére.

Az eljárás eredményei

köröm gomba lézeres kezelése utána kezelés előtt köröm gombávalkörmök a gomba lézeres kezelése utána kezelés előtt gomba által érintett körmök

Kérdések és válaszok

Kezelési módszer

Külső terápia / gyógyszeres kezelés / hardver.

Tájékozott beleegyezés az eljárás előtt

Van.

A kezelés időtartama

A kezelés módjától és a beteg egyéni jellemzőitől függ.

Anesztézia kialakulása

Nem szükséges.

Az eljárás előkészítése

Ne használjon gombaellenes szereket.

Az eljárás utáni gondozás / óvintézkedések

Az ajánlásokat külön orvos választja ki.

Várható eredmény

Megszabadulni a betegségtől, megtalálni az egészséges körmöket.